What
Where

Fine Dining Traditional

Den Beiaard

Average price €30

Cannot be reserved on TheFork

Cannot be reserved on TheFork

Make a reservation on TheFork to earn Yums and enjoy exclusive loyalty discounts

Restaurant menu

 • Average price €30 Special request
Filet pur van paard met gebakken kastanje champignons
€24
Lamscarré met honing en rozemarijn
€26
Zeebaars op z'n geheel met rozemarijn, Citroen en kortgebakken groenten
€24

Dietary options

Vegetarian dishes
See à la carte and set menus

User photos

We still don’t have any photos from our users

Make a reservation at this restaurant and be the first to share some pictures.

Ratings & Reviews

 1. Chris P.
  Chris P.
  • one review
  7.5/10

  Perfectly pleasant food, comfy surroundings, sufficiently capable staff.

 2. Danuta L.
  Danuta L.
  • one review
  7/10

  Good food (we had Tournedos Rossini with duck liver and Moules with fries), nicely presented and accompanied by a very generous glass of wine was a nice surprise. The atmosphere was pleasant and the staff was very friendly. Unfortunately, the dessert was very disappointing - super sweet and very dry tiramisu (old??) and plain ice-cream, definitely not what we expected after such a good main dish. Pity.... I would recommend the place, just skip the dessert! ;-)

 3. - -.
  - -.
  • one review
  8.5/10

  meer dan voldoende op het bord !

 4. Daria B.
  Daria B.
  • 2 reviews
  10/10

  Very friendly owner and waiters, the cuisine is fine; the portions are big enough: one salad/main course is totally enough for one person. A nice choice of home-made desserts; normal tea (not from a tea-bag).

See all reviews

More information

How to get to the restaurant

Monseigneur Ladeuzeplein 8, 3000, Leuven, Belgium

About the restaurant

David Nijs straalt één en al liefde voor eten en drinken uit. Hij vervulde zijn jongensdroom toen hij dit voormalig café kon overnemen om er zijn ideaalbeeld van een brasserie-restaurant te realiseren: een ode aan de eenvoudige terroirgerechten uit de Belgisch-Franse keuken.

Daar hoort een sfeer bij die het midden houdt tussen volkse gezelligheid en ouderwetse klasse. De kelners dragen een wit hemd en een zwarte voorschot, waarop de naam en van de zaak geborduurd staan. Tegen de muren hangen imposante foto's van een magistraal Ladeuze plein. Je kan er ook de edele kunst van het toogeten in alle comfort beoefenen: alle krukken hebben rug- en armleuningen. Daartussen laveert David Nijs, babbelend en genietend. Aan alles zie je dat hij dit niet als werk beschouwt.

Voor de keuken krijgt hij steun van Gilbert Van lee, de legendarische kok uit de gloriejaren van Bistrot Sud. Die is er 7 op 7 om erop toe te zien dat de brigade de klassiekers van de kaart perfect uitvoert: lamstongetjes met saus van groene kruiden, tartaar van tonijn met sorbet van groene appel,handgesneden filet Américaine A la minute bereid, Onglet met demi glace en gestoofde eschalot, filet pur van het paard met gebakken champignons, rogvleugel met botersaus en kappertjes ... Altijd bereid met aandacht voor versheid, lichtheid en fraîcheur. De chef vertelt echter met zoveel enthousiasme over de suggesties dat ik ervoor bezwijk.

Intussen geniet ik al van een heerlijke Chimay blue, en van het zalige campagne brood uit de Franse traditie, dat je bij ons haast niet meer vindt. Op de wijnkaart vind je een selectie en prijzen die elke wijnliefhebber bekoren.

Ik begin met preskop tortue met kruidenvinaigrette, zo mooi en zo zuiver van smaak dat ik mij afvraag hoe iemand nog een industriële variant kan binnenstouwen. Augurk en ajuin, witte selder, bladsla in vinaigrette en fijngestampt hardgekookt ei met mosterd vormen de fris-zurige begeleiding. Kan een ingewikkelder culinaire constructie mij gelukkiger maken? Zelden.

De op vel gebraden hoeve kip ligt in een romige saus met kriel aardappeltjes, julienne van prei en wortel, op zich onberispelijk, een eenvoudige versie van Gentse waterzooi die alles overtreft.

Roze gebraden lamscarré,mooi versneden, werd gedoseerd overgoten met een klassieke mosterdsaus. De graanmosterd geeft peps aan het gerecht, schil van limoen zorgt voor een fijne bittertoets. En De chef maakt een erezaak van echte goede frieten.

"Klassieke merveilleux" is een dessert van slagroom, geklopt eiwit, krullen van fondant chocolade, omringd door een coulis van rode vruchten: wat een schitterend nagerecht!

Dit is geen adres voor creatieve hoogstandjes. Wel voor de perfecte uitvoering van recepten uit onze culinaire traditie. Een hoogstandje op zich.

Features

Belgian, European, Bistro

Services

, ,

, , ,

Restaurants around Den Beiaard

Belgian

Troubadour

Score:8.3

Leuven

€30 average price

Indian

Louvain

€19 average price

Indian

Masalatop

Score:8.5

Leuven

€33 average price

Thai

Leuven

€20 average price

Japanese

Deli Sushi

Score:8.6

Leuven

€19 average price

Thai

Mu Thai

Score:8.6

Leuven

€18 average price

Japanese

Leuven

€25 average price

-20%

Thai

Saki Sushi

Score:5.7

Leuven

€28 average price

-20%

Indian

Leuven

€25 average price

Asian

Louvain

€20 average price

-30% Accepts Yums

Are you a restaurant owner?

Register your Restaurant

Tell us more about you and we will contact you as soon as possible

See more information

Already a Client

Log in to TheFork Manager and contact us by Chat.

Log in to TheFork Manager

Cannot be reserved on TheFork
Find similar restaurants with availability.

Search