Den Beiaard

Monseigneur Ladeuzeplein 8 3000 Leuven Belgium Map
Average price €30.00

About the restaurant Den Beiaard

David Nijs straalt één en al liefde voor eten en drinken uit. Hij vervulde zijn jongensdroom toen hij dit voormalig café kon overnemen om er zijn ideaalbeeld van een brasserie-restaurant te realiseren: een ode aan de eenvoudige terroirgerechten uit de Belgisch-Franse keuken.Daar hoort een sfeer bij die het midden houdt tussen volkse gezelligheid en ouderwetse klasse. De kelners dragen een wit hemd en een zwarte voorschot, waarop de naam en van de zaak geborduurd staan. Tegen de muren hangen imposante foto's van een magistraal Ladeuze plein. Je kan er ook de edele kunst van het toogeten in alle comfort beoefenen: alle krukken hebben rug- en armleuningen. Daartussen laveert David Nijs, babbelend en genietend. Aan alles zie je dat hij dit niet als werk beschouwt.

Voor de keuken krijgt hij steun van Gilbert Van lee, de legendarische kok uit de gloriejaren van Bistrot Sud. Die is er 7 op 7 om erop toe te zien dat de brigade de klassiekers van de kaart perfect uitvoert: lamstongetjes met saus van groene kruiden, tartaar van tonijn met sorbet van groene appel,handgesneden filet Américaine A la minute bereid, Onglet met demi glace en gestoofde eschalot, filet pur van het paard met gebakken champignons, rogvleugel met botersaus en kappertjes ... Altijd bereid met aandacht voor versheid, lichtheid en fraîcheur. De chef vertelt echter met zoveel enthousiasme over de suggesties dat ik ervoor bezwijk.

Intussen geniet ik al van een heerlijke Chimay blue, en van het zalige campagne brood uit de Franse traditie, dat je bij ons haast niet meer vindt. Op de wijnkaart vind je een selectie en prijzen die elke wijnliefhebber bekoren.

Ik begin met preskop tortue met kruidenvinaigrette, zo mooi en zo zuiver van smaak dat ik mij afvraag hoe iemand nog een industriële variant kan binnenstouwen. Augurk en ajuin, witte selder, bladsla in vinaigrette en fijngestampt hardgekookt ei met mosterd vormen de fris-zurige begeleiding. Kan een ingewikkelder culinaire constructie mij gelukkiger maken? Zelden.

De op vel gebraden hoeve kip ligt in een romige saus met kriel aardappeltjes, julienne van prei en wortel, op zich onberispelijk, een eenvoudige versie van Gentse waterzooi die alles overtreft.

Roze gebraden lamscarré,mooi versneden, werd gedoseerd overgoten met een klassieke mosterdsaus. De graanmosterd geeft peps aan het gerecht, schil van limoen zorgt voor een fijne bittertoets. En De chef maakt een erezaak van echte goede frieten.

"Klassieke merveilleux" is een dessert van slagroom, geklopt eiwit, krullen van fondant chocolade, omringd door een coulis van rode vruchten: wat een schitterend nagerecht!

Dit is geen adres voor creatieve hoogstandjes. Wel voor de perfecte uitvoering van recepten uit onze culinaire traditie. Een hoogstandje op zich.

Restaurant prices

Average à la carte price
€30.00
(average à la carte price based on a two-course meal excluding drinks)

Drink prices

 • €7.50
  Bottle of mineral water
 • €4.00
  Glass of wine
 • €19.00
  En flaske vin
 • €5.00
  Glass of champagne
 • €25.00
  Bottle of champagne
 • €2.40
  Coffee
Prices and menu can change. Those prices don't take into account any promotion and are VAT included.

How to get to the restaurant Den Beiaard

Services

 • Credit Card , Mastercard , Visa
 • Dutch spoken , English spoken , French spoken , Wifi
Only clients who have dined at the restaurant, after booking on TheFork, can leave their opinion.
 • 10
  3
 • 9
  10
 • 8
  14
 • 7
  8
 • < 7
  5
4/40 reviews
Chris P.
Adventurer
(1 review)
Average Rating
7,5 /10
Food
8
Service
6
Setting
8
 • Meal date : 19 Jan 2018
Perfectly pleasant food, comfy surroundings, sufficiently capable staff.
Danuta L.
Adventurer
(1 review)
Average Rating
7 /10
Food
6
Service
10
Setting
6
 • Meal date : 14 Aug 2017
Good food (we had Tournedos Rossini with duck liver and Moules with fries), nicely presented and accompanied by a very generous glass of wine was a nice surprise. The atmosphere was pleasant and the staff was very friendly.
Unfortunately, the dessert was very disappointing - super sweet and very dry tiramisu (old??) and plain ice-cream, definitely not what we expected after such a good main dish. Pity....
I would recommend the place, just skip the dessert! ;-)
ronald C.
Adventurer
(1 review)
Average Rating
8,5 /10
Food
8
Service
10
Setting
8
 • Meal date : 21 Jul 2017
meer dan voldoende op het bord !
Daria B.
Explorer
(2 reviews)
Average Rating
10 /10
Food
10
Service
10
Setting
10
 • Meal date : 22 May 2017
Very friendly owner and waiters, the cuisine is fine; the portions are big enough: one salad/main course is totally enough for one person. A nice choice of home-made desserts; normal tea (not from a tea-bag).
TheFork uses cookies in particular to optimise your user experience, measure the performance of the sites and make advertising retargeting. By browsing the site, you accept the use of these cookies. More information or change your settings.