Register my restaurant
Help
What
Where

French With friends

Le Pain Français Brasserie

8.1/10
1049
Östra Larmgatan 20, Gothenburg, Sweden, 40422 GöteborgSee map

Average price SEK 455

Find a table

Free service • Reservation confirmed immediately

Make a reservation on TheFork to earn Yums and enjoy exclusive loyalty discounts

Restaurant menu

 • Average price SEK 455
Boeuf bourguignon
SEK 189
Moule frites
SEK 199
Coq au vin
SEK 179

Dietary options

Gluten free, Organic food

User photos

Sandwich
Efterrätt
Chèvretoast
Carpaccio
Vegetarisk rätt
Högrev hamburgare med tillbehör
Grilmix

+14

photos

Ratings & Reviews

Very good

8.1/10
based on 1049 reviews
Only users who have booked on the platforms or a booking module of TheFork group and who have dined in this restaurant can leave a rating, with or without a review. The global rating is based on all ratings and reviews but only those written in English are displayed.
Quality of food :8.1/10
Service :8/10
Setting :8.1/10
 1. Monica L.
  Monica L.
  • one review
  4.5/10

  Maten var inte så märkvärdig. Lite besviken. Upplägget av maten var slafsigt, lammet var ok tillagat men saknade smakerna. Ankan var smaklös och grönsakerna var trötta salladsblad. Samt att de rekommenderade de dyraste vinerna istället för det som passade bäst till maten.

 2. Maria A.
  Maria A.
  • one review
  2/10

  Dålig service, otrevlig personal och otroligt besvikna på maten. Rekommenderar icke detta ställe, synd då det ligger centralt och bra.

 3. Marco T.
  Marco T.
  • 3 reviews
  6.5/10

  Short said - nothing wrong at all, but without offense there was a lot of fat involved and well none of the courses was at high scale on crafting. Service was totally fine, good mood and helpful.

 4. Anna E.
  Anna E.
  • one review
  4.5/10

  Maten va ätbar men inte mycket mer, torrt och blasé. Personalen tänkte bara på att ta in mer folk glömde servicen. Ok men inget att rekommendera.

 5. Irene S.
  Irene S.
  • 3 reviews
  10/10

  Rekommenderar denna restaurang

 6. Felicia S.
  Felicia S.
  • one review
  10/10

  Väldigt trevlig personal som var hjälpsam, vi fick supergoda drinkar, vi fick också väldigt god mat. Inte för mycket människor o de va ba auraa!

 7. Marita Ö.
  Marita Ö.
  • 24 reviews
  9.5/10

  Jag har varit många gånger på Östra Larm gatans le pain francais alltid inomhus. Men denna gång satt vi på uteserveringen .. Härlig sittmöbel. . Då jag är ganska kort men ändå satt bra höjd vid bordet . Då kan man njuta av den goda maten . Bra utomhusmiljö också .

 8. Lars O.
  Lars O.
  • one review
  9/10

  Besvikna att skaldjurstallriken inte fanns tillgänglig denna gång. Var egentligen anledningen till besöket. Men de stora portionerna musslor var utsökt och prisvärd. En trevlig kväll.

 9. Kristoffer L.
  Kristoffer L.
  • one review
  3/10

  Vi förväntade oss ett franskt brasserie men hamnade på vad som såg ut som baren på en Finlandsbåt där det spelades märklig technomusik alldeles för högt. Servitören var tyvärr dålig. Det märktes att han saknade erfarenhet och kunskap och försökte bonda med oss på ett tafatt sätt och drog skämt som inte passar en proffsig servitör. Han visste inte hur man häller upp vin eller serverar på ett vettigt sätt, han verkade heller inte kunna något om vin. En i sällskapet är vegetarian och det vegetariska utbudet var misserabelt. Dessutom fanns nästan inget vin på vinlistan med hänvisning till att det varit midsommar. Dålig ursäkt. Se till att ha tillräckligt med flaskor för att täcka helgerna. Man förväntar sig ett bra utbud när man går på en fransk krog. Hemsidan signalerar ett mysigt franskt brasserie men lokalen ger helt andra vibbar, detta kommer göra många gäster besvikna tror vi. Maten var inte något att hälla i julgranen direkt. Tillbehören till råbiffen var få och illa hackade, aiolin till musslorna smakade knappt vitlök och chevresalladen var en stor trist kylskåpskall ost på en hög av soltorkade tomater. En fransman hade inte skrädit med orden. Vi ångrar att vi inte gick när vi fattade att det inte skulle bli bra

 10. J R.
  J R.
  • one review
  2/10

  Bokade bord och fick bekräftelse från The fork. När vi kom till restaurangen fick vi veta att de varken hade bord till oss eller hann laga mat till oss?? SÅ dåligt!! Om det beror på kommunikation mellan The fork och restaurangen eller annat varken vet jag eller bryr mig om!

 11. Lasse M.
  Lasse M.
  • 16 reviews
  9/10

  Bra service, lite folk så ingen trängsel. Maten okay men inget speciellt.

 12. Tobias H.
  Tobias H.
  • 40 reviews
  8/10

  Inget fel på maten men det tog närmare 1.5h att få efterrätten. Fick ingen förklaring förrän vi började fråga efter rätten. Köket var underbemannat. Simplastes på såret behövde vi inte betala för efterrätten.

 13. Anna-Karin W.
  Anna-Karin W.
  • one review
  9/10

  God välsmakande mat med rejäla portioner. Var nyfiken på desserterna men orkade inte efter maten. Får testa dessa nästa gång. Mysig personal med bra service. Någon hade dock behövt städa toaletterna.

 14. Louise A.
  Louise A.
  • 8 reviews
  9.5/10

  Go mat, överkomliga priser å suverän servitris Mia!????????????

 15. Marita Ö.
  Marita Ö.
  • 24 reviews
  9.5/10

  Väldigt god mat varje gång jag beställt mat . Har aldrig blivit besviken. . Även i kväll. Oj oj vilken god Högrev hamburgare, även pommeftitte så god. Det är något speciellt med le pain francais Östra Larmgatan .Man får matro och inte behöver vänta länge på maten , fastän mycket gäster . Det är högklass på denna gemytliga restaurang . Även sitt möbel och bord , man känner sig helt bekväm , man vill inte gå hem. Längtar tills de får ha öppet till klockan 22????????

 16. Linda Å.
  Linda Å.
  • 14 reviews
  10/10

  Jättetrevlig servitör som var rolig och hade bra bemötande. Maten var god och vällagad. Stora portioner och vi blev mer än mätta efter tre rätter. Trevlig miljö och vi kommer gärna tillbaka.

 17. Maria R.
  Maria R.
  • one review
  9/10

  Pga pandemin så är det mycket få besökare i restaurangen, Vi är ett sällskap på två personer som sitter vid ett litet bord i ena änden av lokalen, jag bokade bord till kl 16. Jag ser ett litet sällskap i andra änden av lokalen. När vi äter efterrätten kommer ett stort sällskap, ca 8 personer med barn. Detta sällskap placeras precis bakom oss. Vi valde att snabba på att äta upp efterrätten och lämna restaurangen så fort som möjligt. Varför placera ett så stort sällskap med barn så nära oss när restaurangen nästan var helt tom?

 18. Niklas W.
  Niklas W.
  • 11 reviews
  10/10

  Bästa måltiden jag fått på länge! Genuin fransk matlagning, utan några konstigheter i en mycket trevlig atmosfär. Vi beställde ryggbiff och entrecôte från grillen. Köttet var stekt till perfektion, tillbehören (bakad potatis och grillade grönsaker) perfekt tillagade och rödvinssåsen perfekt balanserad. Obs! Man får själv välja tillbehör och sås ibland flera olika alternativ. Vi avslutade kvällen med att dela Le Grand Dessert - ett stort urval av kockens desserter med bl.a. crème brûlée, eclairs, vaniljglass, chokladglass, jordgubbar, vit choklad, passionsfruktbakelse, morotskaka, med mera. Personalen var också mycket trevlig. Man serverar ordentliga portioner, så ingen kommer gå hungrig därifrån. Jag vill definitivt rekommendera andra att besöka Le Pain Francais. Ser själv fram emot mitt återbesök nästa gång jag är i Göteborg.

 19. Mahsa G.
  Mahsa G.
  • one review
  4.5/10

  I ordered steak and my husband ordered hamburger! Our food were burned ! And sides came late! My friends steak was completely raw! They had fish i the menu, but they didn’t have!

 20. Parvin B.
  Parvin B.
  • 4 reviews
  10/10

  Bra service o go mat????????????

See all reviews

More information

How to get to the restaurant

Östra Larmgatan 20, Gothenburg, Sweden, 40422, Göteborg, Sweden

About the restaurant

FRANSKA SMAKER - Som namnet kanske redan har skvallrat om för dig så hittar du på Le Pain Francais Brasserie mängder av olika smaker från den sydeuropeiska pärlan Frankrike.

BOKA BORD - Du bör definitivt överväga att boka bord på Le Pain Francais Brasserie innan du går hit. Denna restaurang kan vara populär om kvällarna, och det kan löna sig att höra av sig i förväg.

FIN STÄMNING - Denna Göteborgsrestaurang håller måttet med resten av staden vad gäller trevlighet. En fransos med en go’ Göteborgsanda! Hit känner du dig alltid välkommen, och välkommen tillbaka.

Features

European, Burger, , , Seafood platter, , , Good for families, Good for groups, Romantic, Terrace, Trendy, ,

Services

,

You can reserve the restaurant for a private event (Max. 50 people)

, , , , , Valet parking, Wheelchair Accessible,

Restaurants around Le Pain Français Brasserie

Swedish

Källarkrogen

Score:8.6

Göteborg

SEK 325 average price

Scandinavian

Göteborg

SEK 390 average price

Japanese

Zozaki Japan

Score:8.6

Göteborg

SEK 260 average price

International

Göteborg

SEK 390 average price

Japanese

AMOSHI

Score:9.0

Göteborg

SEK 240 average price

International food

Göteborg

SEK 399 average price

Swedish

Jesper

Score:9.1

Göteborg

SEK 299 average price

Göteborg

SEK 300 average price

Italian

Göteborg

SEK 350 average price

Scandinavian

Göteborg

SEK 585 average price

Asian

YUBI ASIA

Score:8.7

Göteborg

SEK 240 average price

Göteborg

SEK 250 average price

Peruvian

The Parlour

Score:8.5

Göteborg

SEK 350 average price

Pizzeria

Göteborg

SEK 350 average price

International

Göteborg

SEK 450 average price

International

Gumman Elvira

Score:8.4

Göteborg

SEK 250 average price

-30%

Scandinavian

Göteborg

SEK 260 average price

American

Göteborg

SEK 250 average price

-25%

Göteborg

SEK 350 average price

Asian

Mr Shou

Score:7.7

Göteborg

SEK 260 average price

-20%

Other restaurants in Göteborg that you may like

Lebanese

Göteborg

SEK 190 average price

-50%

Italian

Göteborg

SEK 455 average price

-50%

Mediterranean

Bazar

Score:8.0

Göteborg

SEK 260 average price

-50%

South American

Muchacho

Score:8.3

Göteborg

SEK 260 average price

-50%

International

Göteborg

SEK 300 average price

-50%

Italian

La Terrazza

Score:8.4

Göteborg

SEK 280 average price

-50%

Grilled

Göteborg

SEK 195 average price

-40%

Göteborg

SEK 400 average price

-30%

Italian

Cicero

Score:9.1

Göteborg

SEK 400 average price

-30%

Indian

Taj Mahal

Score:8.4

Göteborg

SEK 210 average price

-30%

Asian

Annapurna

Score:8.6

Göteborg

SEK 200 average price

-30%

Lebanese

Göteborg

SEK 249 average price

-30%

International

Metropolitan

Score:7.7

Göteborg

SEK 230 average price

-30%

International

Crowbar

Score:7.6

Göteborg

SEK 230 average price

-30%

Italian

Mr Antipasti

Score:9.3

Göteborg

SEK 280 average price

-30%

South American

Göteborg

SEK 260 average price

-30%

Göteborg

SEK 400 average price

-30%

Asian

Göteborg

SEK 199 average price

-30%

Lebanese

Göteborg

SEK 325 average price

-30%

Popular cities on TheFork

 • Bruges
 • Ghent
 • Antwerp
 • Leuven
 • Hasselt

Are you a restaurant owner?

Register your Restaurant

Tell us more about you and we will contact you as soon as possible

Already a Client

Log in to TheFork Manager and contact us by Chat.

Download our App

 • Download from the App Store
 • Get it on Google Play
 • About
 • Loyalty program
 • Contact
 • Terms of Use
 • Are you a restaurant?
 • Privacy and Cookies Statement (updated)
 • Frequently asked questions
 • We are hiring
 • MICHELIN Guide Partnership

© 2021 La Fourchette SAS - All rights reserved

Promotional offers are subject to conditions displayed on the restaurant’s page. Offers on alcoholic beverages are strictly reserved for adults. Alcohol abuse is dangerous for your health. Drink with moderation.

Free serviceInstant reservation